Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Esztelnekért Kulturális Egyesület

BESZÁMOLÓJA

CSSP-NEPTANC-2018-0278 pályázat megvalósulásáról

Az “Esztelnekért Kulturális Egyesület” a Csoóri Sándor Alaphoz 2018-ban benyújtott “Népviselet vásárlás a Hamuvirág Néptáncegyüttes részére” című pályázaton 2 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

Ebből az összegből megrendelésre készítettünk tíz rend női és tíz rend férfi székelyruhát. A ruhákat Teleki Aranka viseletkészítő szőtte és varrta.

Farsang utolsó szombatján Esztelneken is elkergettük a telet. A Hamuvirág Néptáncegyüttes, a Polgármesteri Hivatal, az Esztelnekért Egyesület, ismét megszervezte a Farsangkergetést. Ebben a közösségben nem kell hangsúlyozni, hogy értéket a szorgos munka teremt. Az a szorgos munka, amely Istennek, embernek tetszik. A munka mellett ideje van a szórakozásnak, a tradíció ápolásának, az ilyen összejöveteleknek, amelyek közösségünkben erősítik a kapcsolatokat,barátságokat.
A fiatalok délelőtt maskarát öltöttek és úgy járták be a község utcáit, este pedig a kultúrházban több mint 80-an léptek színpadra. 
Köszönjük szépen a résztvevőknek és köszönjük a falusfeleinknek, hogy nyitott szívvel és nyitott kapukkal várták a farsangolókat.


A rendezvény a Csoóri Sándor Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre.

emet logo szines jpeg

emmi color cmyk 6

 
 

Search

Language