Nagy Mózes, falunk szülöttje, 340 évvel ezelőtt nagyot álmodott és nagyot alkotott. Megalapította Felső-Háromszék első iskoláját Esztelneken, mely a későbbiekben Kézdivásárhelyre költözött és azóta is a környék szellemi központja. Vasárnap, 2020. szeptember 6-án méltó módon kívánunk megemlékezni erről a jeles eseményről és emléket állítani Háromszék szellemi letéteményese számára.

„Kívánom, hogy ez a szobor álljon itt sokáig, legalább 340 esztendeig, de leginkább Nagy Mózes szellemisége maradjon meg ebben a közösségben. Kitartása és küzdelmes élete legyen példa mindannyiunk számára. Mert a mi és gyermekeink boldogulása is attól függ, hogy hogyan alakítjuk a jövőbe vezető utunkat. Az ő példája és ezek a gondolatok lehetnek az előttünk álló munka zsinórmértékei”
Varga Attila

Megújul az esztelneki művelődési ház

✅ Folytatódik az esztelneki művelődési ház felújítása. ❗️ Járt utat a járatlanért el ne hagyd! ? Hajrá Varga Attila! Hajrá Esztelnek község!

Közzétette: Tamás Sándor – 2020. augusztus 19., szerda

Megújul a kurtapataki kultúrotthon

✅ Megújul a kurtapataki kultúrotthon. ? Ahol van együttműködés, van fejlődés. ? Hajrá Varga Attila! Hajrá Esztelnek község!

Közzétette: Tamás Sándor – 2020. augusztus 17., hétfő

POLGARMESTER

Tisztelettel köszöntöm Esztelnek község weblapjának böngészőit!

Esztelnek, Kézdivásárhelytől 13 km-re, a Nemere-hegység előterében nyújtózik. Lakói a belső székelyföldi őstelepüléstől elkülönülten, később jöttek Kézdiszékre, a XIII. század elején telepítették be őket. A gyéren lakott területet, a központi hatalom akarta benépesíteni, királyi rendelkezéssel. A betelepítés akkor 35 falut foglalt magába. Amelyik székely ág a településkor Esztelneket kapta, az ott talált kevés szláv lakosságot is magába olvasztotta, de a szláv település nevét átvette, és megőrizte.

pageglare.png
0
HÁROMSZÉKI TELEPÜLÉS
0
ELINDÍTOTT PÁLYÁZAT
0
MEGVALÓSÍTOTT PÁLYÁZAT
0
ESZTELNEKI LAKOS SZOLGÁLATÁBAN

ÉRTESÜLJÖN ELSŐNEK A KÖZSÉG ESEMÉNYEIRŐL

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb hírekről, ha érdekli minden újdonság, ami a nálunk történik,
KÉREM IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!!!

ELÉRHETŐSÉG

EZTELNEKI POLGÁRMESTERI HIVATAL
(0040) 0267-366670
primaria.estelnic@gmail.com
www.esztelnek.ro
Esztelnek
Kovászna megye
Fő utca 196.
527143

Search

Language