BANNER por top Proiecte POR 2014-2023

Titlul proiectului: ”Reabilitare Școala Gimnazială ”Nagy Mozes” Estelnic ”

Numele Beneficiarului: UAT Comuna Estelnic

SMIS 122267

Obiectivele proiectului:

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii de educație și creșterea gradului de participare a copiilor în învățământul obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului de învățământ.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Reabilitarea clădirii vechi a Școlii Gimanziale ”Nagy Mozes”
  2. Reamenajarea spațiilor verzi și aleei pietonale
  3. Dotarea unității școlare cu cele mai performante instrumente, echipamente școlare pentru creșterea calității serviciilor educaționale

Valoarea totală a proiectului: 2.493.309,49 lei

Valoarea contribuției nerambursabile: 2.436.422,78 lei, din care contribuție FEDR 2.113.223,84 și contribuție din bugetul național 323.198,94 lei.

Valoarea Cofinanțării eligibile a Beneficiarului de 2%: 49.722,91 lei

Rezultate asteptate:

Un proiect depus și un contract de finanțare semnat.

Cladirea scolii Nagy Mózes complet reabilitat.

Cladirea scolii Nagy Mózes complet dotat si echipat.

Cladirea scolii dotat cu sistem fotovoltaic.

2023_SZEPTEMBER.jpg

Perioada de implementare a proiectului: 23.12.2020 – 31.12.2023

Pentru informații detaliate despre celelalte programe co-finanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați
www.fonduri-ue.ro | www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

InfoRegio


 

Viszlát Tóthfalu, viszlát Szerbia, viszlát Identitás tábor! Találkozunk jövőre!

A csipet csapat már úton van hazafele. Tartalmas 10 nap áll a hátunk mögött, sok jókedv, kacagás, strandolás, kirándulás és persze mindezek által sok sok tapasztalatot és barátot szereztünk és régi barátságokat ápoltunk.  Első napokban Magyarországon keztük a táborozást Mórahalmon, Ásotthalmon és Szegedre is ellátogattunk.UJVIDEK 2019
A tábor főbb helyszíne a szerbiai Tóthfalu volt, ahol 6 éjszakát töltöttünk el. Innen indultunk reggelente megismerkedni Újvidékkel, Szerémséggel, Doroszlóval, Nagybecskerekkel, Zomborral, Csuroggal, az Aracsi pusztatemplommal, Adával és még sok más helységgel. Megcsodálhattuk a “zsírós bácskai földek” bőséges termését, ahol a kukorica 3 méter magasra nő, a napraforgó átmérője elérheti a 40 cm-t és ahol a föld felszíne alatt bőséges a kőolaj és a földgáz is, melyeket a “bólogató Jánosok” segítségével hoznak fel a felszínre.
A táj nagyon különböző a mienkhez képest, egy dologban azonban mégis hasonlóak vagyunk az itteni emberekkel, mégpedig abban, hogy ugyanabból a nemzetből szakítottak el bennünket is meg őket is, egy nyelvet beszélünk, vannak közös énekeink közös a kultúránk és közös a történelmünk. Picitt olyan érzés, mintha ismernénk már egymást valahonnan.
Hatalmas élmény volt. Köszönjük a szervezőknek Baksa Jó Jozefiro és Marianna Szani-nak a belénk vetett bizalmat. Köszönjük a Magyar Kormány támogatását, a Bethlen Gábor Alap által.
Találkozunk jövőre Szarvason!  A visszaszámlálást mi már megkezdtük.

 

készült a magyar kormány támogatásával harmas logo 001

 


Esztelnekért Kulturális Egyesület

BESZÁMOLÓJA

CSSP-NEPTANC-2018-0278 pályázat megvalósulásáról

Az “Esztelnekért Kulturális Egyesület” a Csoóri Sándor Alaphoz 2018-ban benyújtott “Népviselet vásárlás a Hamuvirág Néptáncegyüttes részére” című pályázaton 2 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

Ebből az összegből megrendelésre készítettünk tíz rend női és tíz rend férfi székelyruhát. A ruhákat Teleki Aranka viseletkészítő szőtte és varrta.

Farsang utolsó szombatján Esztelneken is elkergettük a telet. A Hamuvirág Néptáncegyüttes, a Polgármesteri Hivatal, az Esztelnekért Egyesület, ismét megszervezte a Farsangkergetést. Ebben a közösségben nem kell hangsúlyozni, hogy értéket a szorgos munka teremt. Az a szorgos munka, amely Istennek, embernek tetszik. A munka mellett ideje van a szórakozásnak, a tradíció ápolásának, az ilyen összejöveteleknek, amelyek közösségünkben erősítik a kapcsolatokat,barátságokat.
A fiatalok délelőtt maskarát öltöttek és úgy járták be a község utcáit, este pedig a kultúrházban több mint 80-an léptek színpadra. 
Köszönjük szépen a résztvevőknek és köszönjük a falusfeleinknek, hogy nyitott szívvel és nyitott kapukkal várták a farsangolókat.


A rendezvény a Csoóri Sándor Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre.

emet logo szines jpeg

emmi color cmyk 6

  

 

Search

Language